Керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю: до кінця вересня школи закриються

Керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю: до кінця вересня школи закриються
Лікар вважає, що державна система взагалі нічого не зробила для дитячих закладів та шкіл

Навчальний рік в умовах пандемії. Відомий інфекціоніст пояснив головну помилку влади

Кандидат медичних наук, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, інфекціоніст Андрій Александрін зазначає, що через неправильну підготовку освітніх закладів до роботи під час пандемії у кінці вересня всі школи закриються. Такий прогноз експерт озвучив в інтерв’ю «Главкому».

«Дитяче населення є однією з рушійних сил розповсюдження ГРВІ, в тому числі і Covid-19. І найближчим часом зростання захворюваності за рахунок дитячого населення піде ще більше, бо хоч діти і не є групою ризику, вони є носіями. Діти можуть заражати своїх батьків, бабусь і дідусів. Я впевнений, ситуація буде такою: 1 вересня діти пішли до школи, у кінці вересня всі школи закриються», – додає лікар.

Також, інфекціоніст розповів які умови треба було створити для школярів під час навчання.

«Найголовніше, що треба там створити, – це хорошу систему вентиляції приміщень, встановити контроль за температурою повітря. До слова, вона має в межах 19-21 градус. Це дуже важливо. Крім того, вкрай необхідно контролювати вологість повітря, особливо в опалювальний сезон. Вона має бути від 40% до 60%, а у нас під час опалювального сезону в дитячих закладах ледь сягає 20%. Діти дихають сухим повітрям, у них пересушується слизова оболонка і організм стає сприятливий до розвитку всіх ГРВІ: грипу, риновірусу, аденовірусу, Covid-19 і так далі. У нас ідеальні умови для розповсюдження патогенів щороку, проблема виникла не зараз. Тому за пів року Covid-19, час, коли ми були на жорсткому карантині, державна система взагалі нічого не зробила для дитячих закладів. У школах та садочках всі в шоці, бо вони не розуміють, звідки брати кошти, як виконувати цю постанову головного санітарного лікаря», – зазначає Андрій Александрін.

Нагадаємо, 27 серпня МОЗ оприлюднив додаткові рекомендації для навчання у школах. У разі Covid-19 в учня на карантин піде весь клас.

Столичний мер Віталій Кличко повідомив, як працюватимуть київські школи з 1 вересня та як діятимуть у разі спалаху коронавірусу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що українському учневі буде достатньо однієї одноразової маски на день. 

Раніше Міністерство охорони здоров'я оновило правила для навчання в школах під час пандемії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: