Кабмін призначив двох віцепрезидентів «Енергоатома»: що про них відомо

Кабмін призначив двох віцепрезидентів «Енергоатома»: що про них відомо
Герман Галущенко став віцепрезидентом державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом»

Нові урядові призначення тримали жорстку критику від представників енергоринку України

Сьогодні уряд ухвалив низку кадрових рішень. Крім призначень двох заступників міністерств, Кабмін також призначив двох віцепрезидентів держаної компанії «Енергоатом».

Зокрема, віцепрезидентом державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» уряд призначив Германа Галущенка, який в 2011-13 роках був директором департаменту судової роботи Мін'юсту. А також віцепрезидентом «Енергоатома» став співвласник ТОВ «Делфі капітал» та Delphi Worldwide LLP, власник Delphi Ventures Limited та «Терра Енерджі» Якоб Хартмут.

Ці урядові призначення вже отримали жорстку критику від представників енергоринку України. Так, директорка з питань інформації та зв'язків з громадськістю Українського ядерного форуму Ольга Кошарна назвала уряд Шмигаля «клубом самогубців».

«Таки призначили віцeпрeзидентами «Енергоатому» громадянина ФРН з активами в РФ і юриста православного чекіста Андрія Деркача», - прокоментувала вона рішення Кабміну.

screenshot_4_02

Зазначимо, що позафракційний нардеп Андрій Деркач кілька місяців тому потрапив до гучного скандалу у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа. 

Так, 4-6 грудня 2019 року Рудольф Джуліані зустрічався з колишніми генпрокурорами України Юрієм Луценком і Віктором Шокіним, депутатами Олександром Дубінським та Андрієм Деркачем, колишнім працівником посольства України у США Андрієм Теліженком, а також іншими особами.

Сам Джуліані пояснив, що бере участь у зйомках документального серіалу, який має спростувати звинувачення демократів на адресу Дональда Трампа. Після поїздки до України він заявив, що зібрав дуже багато корисної інформації, аби захистити президента США від імпічменту.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: