Індійськими вакцинами щеплють малюків. Чиновниця розповіла про безпечність Covishield

Індійськими вакцинами щеплють малюків. Чиновниця розповіла про безпечність Covishield
Діти отримають щеплення від дифтерії, кашлюку та правця вакцинами від Serum Institute of India
Фото з відкритих джерел

Українські малюки багато років отримають різні щеплення вакцинами, виробленими в Індії

Вакцина від коронавірусу Covishield, якою щеплюють зараз українців – безпечна та якісна. Про це розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Марія Поліщук.

За її словами, багатьох насторожує той факт, що препарат вироблено в Індії. Однак розробником його є британсько-шведський фармацевтичний концерн Oxford/AstraZeneca. Враховуючи глобальний дефіцит, він просто не може продукувати потрібну кількість вакцин. Тому, окрім заводу в Європі, виготовляє їх також у Індії та Південній Кореї.

«Із Індійським інститутом сироватки крові, який виготовляє Covishield, ми знайомі вже давно. Фактично немає жодного мешканця області, який би в той чи інший час не робив щеплення препаратами цього виробника. Щонайменше останні 7-8 років ми отримаємо індійські вакцини, зокрема від дифтерії, кашлюку та правця. Нею імунізують малюків до року, 6-річок та дорослих. Щорічно ми щеплюємо щонайменше 25 тисяч дітей та близько 50-60 тисяч дорослих буковинців. Тобто вже сотні тисяч мешканців області зіштовхнулися з вакцинами від Serum Institute of India, які є якісними та необхідними», – розповіла Марія Поліщук.

Вона також наголосила, що концерн Oxford/AstraZeneca несе юридичну та медичну відповідальність за виготовлену в Індії вакцину.

Разом з тим, МОЗ назвав кількість виявлених побічних реакцій на вакцину.

Як повідомлялося, британсько-шведська компанія AstraZeneca заявила про безпеку своєї вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, трьох медиків у Норвегії госпіталізували з тромбами. Вони були вакциновані проти коронавірусу препаратом британсько-шведської компанії AstraZeneca.

При цьому Європейське агентство лікарських засобів (EMA) рекомендувало включити анафілактичну реакцію і гіперчутливість (алергічну реакцію) до списку побічних ефектів вакцини AstraZeneca від Covid-19.

Як повідомлялося, низка європейських країн тимчасово обмежила вакцинацію препаратом AstraZeneca через тромбоз у кількох пацієнтів.

Слід зазначити, що в Україні надзвичайно низькі темпи вакцинації від коронавірусу. Всього з початку кампанії з вакцинації щеплено 53155 осіб, всі вони отримали одну дозу вакцини.

14 березня у Києві та трьох областях не щепили жодну людину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: