Хто з депутатів не голосував за ЄС і НАТО у Конституції (повний список)

Хто з депутатів не голосував за ЄС і НАТО у Конституції (повний список)
Сьогодні за зміни до Конституції висловились 311 парламентарів, проти - 21

За результатами поіменного голосування, опублікованими на сайті Верховної Ради, «проти» висловилися три позафракційні та весь Опоблок

Сьогодні народні депутати ухвалили у першому розгляді законопроект №9037 - про внесення змін до Основного закону щодо незворотності курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Так, сьогодні за відповідне рішення висловились 311 парламентарів, проти - 21.

.png_02.png_02

Так, за результатами поіменного голосування, опублікованими на сайті Верховної Ради, «проти» висловилися три позафракційні парламентарі - Юрій Бойко, Яков Безбах, Сергій Дунаєв, а також 18 нардепів з Опоблоку.

aetjshsrjtЛише три позафракційні нардепи висловились проти змін до Конституції

aetjshОпоблок голосував проти змін до Основного закону

Як відомо, за процедурою зміни до Конституції парламент повинен схвалювати двічі. Перший раз достатньо 226 голосів. Друге ж голосування має здійснювати наступна сесія Верховної Ради і для ухвалення документу знадобиться не менше 300 голосів.

Законопроект №9037 «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та в Організації Північноатлантичного договору)» закріплює європейський та євроатлантичний курс України в преамбулі Конституції та в статтях 85, 102 та 116, які визначають сферу відповідальності президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради. 

До статті 85 додається, що до повноважень Верховної Ради належить «визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та в Організації Північноатлантичного договору». 

Статтю 102 пропонується доповнити положенням, що «Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

І, нарешті, у статті 116 з’являється новий пункт, згідно із яким Кабінет міністрів «забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та в Організації Північноатлантичного договору». 

У преамбулі ж зазначається підтвердження європейської ідентичності українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: