Глава Аудиторської служби: Перевірки не перешкоджають роботі оборонних підприємств

Глава Аудиторської служби: Перевірки не перешкоджають роботі оборонних підприємств
Очільниця ДАСУ додала, що всі спроби виробників перекласти на аудиторів відповідальність за невиконання умов профінансованих на 100% державних контрактів є маніпуляцією
фото: glavcom.ua

За словами Алли Басалаєвої: Перевірки Державної аудиторської служби дозволяють зберегти мільярди для бюджету

Державна аудиторська служба України з початку повномасштабного вторгнення РФ виявила зловживань на 6 млрд гривень, які недоброчесні виробники, виконавці державних контрактів в сфері оборони, хотіли вивести з бюджету країни. Про це заявила Голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва.

«Держаудитслужба виявила численні порушення, коли недоброчесні виробники створили різноманітні схеми, аби незаконно витягнути з державного бюджету мільярди гривень. Це неприпустимо! Фактично це мародерство під час війни, яке виробники прикривають патріотичними гаслами. Уся інформація про відповідні порушення була передана правоохоронним органам», – заявила Алла Басалаєва.

Також очільниця ДАСУ додала, що всі спроби виробників перекласти на аудиторів відповідальність за невиконання умов профінансованих на 100% державних контрактів є маніпуляцією. Як приклад вона навела ситуацію із КБ «Луч».

«Висновки, зроблені аудиторами, жодним чином не призведуть до зупинки виробництва критичних видів озброєння, включаючи кілька ракетних комплексів», – підкреслила Басалаєва.

Вона розповіла, що наразі ДАСУ проводить ревізію КБ «Луч» за зверненням правоохоронних органів. Тим більше, що попередній аудит підприємства поводився аж 10 років тому.

«КБ «Луч» є виконавцем окремої ракетної та протиракетної програми, що окремо фінансується Урядом. Тому висновки, зроблені Держаудитслужбою в рамках аудиту Міноборони ніяким чином не впливають на наявність фінансових ресурсів КБ «Луч» як виконавця програми. Тож будь-які заяви, що дії Держаудитслужби впливають на розробку ракет, є маніпулятивними. Та й згідно закону ми можемо лише фіксувати можливі порушення та надавати рекомендації якомога швидше усунути виявлені недоліки», – сказала Алла Басалаєва.

Окрім того, керівниця Держаудитслужби відкинула звинувачення про начебто перешкоджання оборонним підприємствам у можливості отримувати прибутки. Вона нагадала, що Кабмін у липні прийняв зміни до постанови №1275. Цим документом компаніям, що укладають контракти з Міноборони, дозволили включати прибуток у ціну.

«Ми працюємо виключно в межах закону. Є відповідні постанови Кабміну, які дали зелене світло виробникам оборонного сектору. Всі звинувачення щодо відсутності прибутку – зняті. Прибуток включається до контрактів, починаючи з липня 2023 року, коли Кабінетом Міністрів України було ухвалено постанову», – зазначила Алла Басалаєва.

Читайте також: Голова Державної аудиторської служби Алла Басалаєва: 70% закупівель поза нашим контролем

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Міномети компанії стоять на озброєнні найрізноманітніших підрозділів Сил Оборони України – ЗСУ, ТРО, ССО, Нацполіції, СБУ
«Українська бронетехніка» відзвітувала про контракт з Міноборони
ЗСУ отримають зв'язок Starlink
Пентагон підтвердив контракт із Маском для забезпечення ЗСУ зв’язком Starlink
Мінпраці РФ замовило майже мільйон посвідчень
Мінпраці РФ видало головну військову таємницю Кремля
За даними українського слідства, перед підписанням документів ціна на газ для України була удвічі штучно завищена Росією
Підписання «Харківських угод» на користь РФ: Янукович та Азаров підуть під суд
Антикорупційний суд арештував ексміністра Степанова, США ввели нові санкції проти Росії. Головне за 14 вересня
Антикорупційний суд арештував ексміністра Степанова, США ввели нові санкції проти Росії. Головне за 14 вересня
Кремль терміново перекинув на Луганщину новосформовану армію – британська розвідка
Кремль терміново перекинув на Луганщину новосформовану армію – британська розвідка
Тайвань заявив про майже 30 китайських військових літаків у своєму повітряному просторі
Тайвань заявив про майже 30 китайських військових літаків у своєму повітряному просторі
Прикордонники показали, як нищили сховище боєприпасів окупантів (відео)
Прикордонники показали, як нищили сховище боєприпасів окупантів (відео)
Суровікін отримав нову посаду
Екскомандувач військами РФ в Україні Суровікін отримав нову посаду
Дата публікації новини: