Губернатор Львівщини назвав винних у сміттєвому колапсі

Губернатор Львівщини назвав винних у сміттєвому колапсі
Губернатор Львівщини Олег Синютка

Внаслідок безгосподарності міська влада не справляється з вивозом відходів із міста, зазначив Синютка

Губернатор Львівщини Олег Синютка підтвердив, що ситуація зі сміттям у Львові критична. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Він переконаний, що у сміттєвому колапсі у Львові винна міська влада, яка не може організувати роботу з вивезення відходів.

«Ситуація у Львові, насправді, є складною. Тому що внаслідок безгосподарності міська влада не справляється з вивозом відходів з території міста. Сьогодні є загроза для мешканців. І тому, напевно, не вміючи і не маючи здібностей організувати таку роботу, міська влада просто намагається перевести проблему в політичну площину», - сказав Синютка.

Він зазначив, що існує загроза для мешканців. «Потенційно нагромадження великої кількості сміття може сприяти розповсюдженню кишкових та інших інфекцій. Ніколи сміття не було безпечним, тим паче, коли воно нагромаджене в багатотисячному місті», - підкреслив Синютка.

Раніше повідомлялося, що 19 червня лідер фракції «Самопоміч» у парламенті Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові. 20 червня віце-спікер парламенту Оксана Сироїд заявила, що приєднується до голодування свого однопартійця Олега Березюка. Того ж дня до голодувальників приєднався народний депутат від фракції «Самопоміч» Тарас Пастух.

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

У Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 тис. т  відходів, які нікуди вивезти.

12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Читайте також матеріали:

 Олег Березюк: президент і прем’єр побачили cвіжі рейтинги, і сміттєва проблема знову загострилась

Очільник Львівщини Олег Синютка: Терпець в людей уривається - вони виносять сміття на дороги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: