Гройсман доручив відкрити провадження щодо Лінчевського через слова про онкохворих

Гройсман доручив відкрити провадження щодо Лінчевського через слова про онкохворих
Слова про лікування онкохворих за кордоном заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського викликали скандал

Заява Лінчевського щодо нібито неефективності лікування онкохворих закордоном викликала обурення у суспільстві

Прем'єр-міністр  Володимир Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження щодо заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського у зв'язку з його висловлюваннями  про лікування онкохворих закордоном.

Про це у Facebook повідомив речник прем'єр-міністра Василь Рябчук.

«Прем'єр дав вказівку порушити дисциплінарне провадження стосовно заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського. Мета — вивчення інформації, поширеної в ЗМІ, щодо його висловлювань», — повідомив Рябчук.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський на засіданні Рахункової палати заявив, що кожен четвертий українець, хворий на рак, лікується за кордоном неефективно, ці хворі помирають. Після цього у соцмережі масово обурилися цією заявою чиновника.

У стенограмі, зокрема, містилась заява Лінчевського щодо нібито неефективності лікування онкохворих закордоном, яка викликала обурення у суспільстві.

Згідно з текстом стенограми, Лінчевський сказав: «Відносно нерезультативності і неекономного використання грошей. У сухому залишку — 25 відсотків пацієнтів, власне, вмирають. Тобто, кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть без варіантів. І ефективність цієї програми нуль відсотків. Ці проблеми. Тобто ці онкологічні захворювання, які, власне, вимагають трансплантації кісткового мозку, вони закінчуються смертю. Рано чи пізно».

Натомість у міністерстві охорони здоров’я України заявили, що стурбовані «активним поширенням окремих уривків виступу заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського» щодо неефективного лікування онкохворих за кордоном і пояснили реальну ситуацію в країні.

Читайте також: «Це рак. Вони всі помруть». Чи треба лікувати українців за кордоном?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: