Геращенко зацікавилась, чому Путін помилував Савченко, а Сенцова не хоче

Геращенко зацікавилась, чому Путін помилував Савченко, а Сенцова не хоче
Олег Сенцов

На думку віце-спікера ВР, Сенцов самостійно не буде звертатися по помилування

У Росії розраховують на те, що український політв’язень Олег Сенцов самостійно не буде звертатися до президента РФ Володимира Путіна по помилування.

Про це 19 червня написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Прес-секретар Путіна Пєсков заявляє, що Сенцов  має сам подбати про своє помилування, натякаючи, що Олег мусить звернутися до російського президента з таким проханням. Очевидно, що Сенцов не буде звертатися до Путіна, на це російська влада й розраховує», - зазначила Геращенко.

Водночас вона нагадала, що для помилування Надії Савченко «до Путіна формально звернулися родичі загиблих російських журналістів, й він помилував».

«А чому б самому Пєскову чи омбудсвумен Москальковій не звернутися до Путіна з проханням про помилування Сенцова? Чому Надію можна було помилувати без особистого звернення, а Олега – ні», - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, ряд російських культурних діячів звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням помилувати українського політв’язня Олега Сенцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: