Генсек ООН закликав лідерів G20 скасувати мита та санкції через коронавірус

Генсек ООН закликав лідерів G20 скасувати мита та санкції через коронавірус
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш

Гуттеріш нагадав про необхідність надати допомогу країнам, що розвиваються, які можуть серйозно постраждати від епідемії коронавірусу

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до лідерів країн «Великої двадцятки« у зв'язку з глобальною пандемією коронавіруса.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Генсек ООН виділив кілька найбільш проблемних сфер і запропонував лідерам «Великої двадцятки» зосередитися на кількох найбільш важливих питаннях під час екстреного віртуального саміту.

Гуттеріш звернувся з пропозицією виробити скоординований підхід до зниження загрози зараження і виділення трильйонних пакетів допомоги для міжнародної економіки.

Він також нагадав про необхідність надати допомогу країнам, що розвиваються, які можуть серйозно постраждати від епідемії коронавірусу.

«Гутерріш закликав скасувати різні тарифи і мита, а також санкції, раніше введені проти деяких країн. Така відміна санкцій дозволить забезпечити доступ людей до продуктів харчування, медикаментів і медичної допомоги, необхідної їм для боротьби з коронавірусом», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Садовська Аравія скликає країни «Великий двадцятки» (G20) для проведення позачергового самміту у зв'язку з пандемією коронавіруса в світі. Саміт пройде на цьому тижні.

Нагадаємо, що сьогодні коронавірус виявили ще у двох людей на Тернопільщині.

За даними МОЗ, в Україні станом на 13.00. 24 березня зафіксовано 97 випадків коронавірусної хвороби Covid-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: