Ердоган знову погрожує очистити Манбідж від курдів

Ердоган знову погрожує очистити Манбідж від курдів
Очільник Туреччини заявив про те, що Манбідж є місцем проживання арабського населення

15 тисяч сирійських повстанців готові для атаки на курдів

Президент Туреччини  Реджеп Таїп Ердоган заявив у п’ятницю, що війська країни мають намір очистити сирійське місто Манбідж від курдських загонів самооборони YPG, якщо США не гарантують їх виведення звідти. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Окрім того вже вдруге за тиждень Ердоган пообіцяв обстрілювати територію Сирії, що знаходиться під контролем курдів на сході від Манбіджу та на східній частині річки Євфрат.

Очільник Туреччини заявив про те, що Манбідж є місцем проживання арабського населення. Проте даний район був відданий в руки терористів. Тому, як зазначив Ердоган, США мають очистити район від бійців курдської самооборони або це зробить турецька сторона.

Загалом же Туреччина налаштована на забезпечення стабільності і миру на території в 400 км на схід від річки Євфрат. Дана територія із 2014-2015 років контролюється загонами курдської самооборони YPG. Анкара вважає, що YPG пов’язана із Робітничою партією Курдистану, яка із кінця 1970-х років веде боротьбу на території Туреччини.

На сьогодні США почали створювати пости для спостереження біля кордону із Туреччиною на сирійській території. Тим самим Вашингтон сподівається, що це стримає Анкару від атаки на території, які займають курди. На сьогодні до 15 тисяч сирійських повстанців, які афілійовані із Туреччиною, готові до нової атаки на зайняті загонами YPG території. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: