Ердоган і Путін запустили «Турецький потік»

Ердоган і Путін запустили «Турецький потік»

Путін і Ердоган запускають «Турецький потік»

У Туреччині відбулась церемонія запуску першої нитки морської частини російського газопроводу

Президенти Туреччини і Росії Раджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін у понеділок, 19 листопада, запустили першу нитку газопроводу «Турецький потік», повідомляє РБК.

«Газпром» завершує будівництво глибоководної частини нової газової магістралі», - заявив на церемонії Путін, додавши, що «Туреччина перетворюється в серйозний європейський хаб, що відіб'ється на її геополітичному положенні».

«З геополітичної точки зору проект має історичну значущість», - заявив Ердоган. Він висловив надію, що в 2019 році газопровід буде готовий до експлуатації.

Крім морської частини ще повинна бути добудована наземна частина територією Туреччини.

За планами російського газового монополіста «Турецький потік», який проходить на дні Чорного моря від Анапи до Туреччини, буде складатися з двох ниток потужністю 15,75 мільярда кубометрів газу в рік кожна. У червні 2018 року компанія оцінювала вартість газопроводу в 7 мільярдів доларів.

Перша нитка «Турецького потоку» буде призначена для постачання газом ринку Туреччини, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Для неї росіяни розглядають два варіанти маршруту - через Болгарію в Сербію і Угорщину або через Грецію в Південну Італію.

Введення в експлуатацію газопроводу загальною продуктивністю 31,5 мільярда кубометрів газу в рік намічене до 30 грудня 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: