«Диверсант» Панов вдруге зустрічає свій день народження в полоні Кремля

«Диверсант» Панов вдруге зустрічає свій день народження в полоні Кремля
Євген Панов

За очікуваннями Котелянця, вже цього місяця Панову буде винесено вирок

«Диверсант» Євген Панов, якого окупанти затримали в Криму у 2016 році, сьогодні відзначає своє день народження. Йому виповнилося 42 роки. Два з них він провів незаконно ув’язненим окупаційною владою. Про це розповів брат Євгена Панова Ігор Котелянець під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

«Колись 6 червня у нас з братом Євгеном Пановим починалося зі «змагання» - хто швидше кого привітає - я його з днем народження, чи він мене з днем журналіста. Зараз вже два роки ніхто нікого не може вітати, хоча я впевнений, що зранку цього дня він думає про це, і десь у думках відтворює цю нашу традицію», - говорить Котелянець.

За очікуваннями Котелянця, вже цього місяця буде винесено вирок. «Його попереджали, що термін буде максимальним (20 років), якщо він не піде на співпрацю зі слідством і не визнає версію ФСБ про те, що наче зі спецслужбами України готував терористичні акти в Криму. Від будь-якої співпраці з Росією відмовився», - продовжує брат.

Котелянець також розповів, які пережив катування Панов: електричний струм, перетягування геніталій мотузкою, удушення мішком, підвішування на катувальній розтяжці, імітація розстрілу в лісі. «Більше 4 днів. Доброволець АТО, засновник ГО, яка возила допомогу хлопцям на схід. Так, медичної допомоги там немає - кістки викручені, зуби випадають», - розповідає родич.

За словами родича Панова, на сьогоднішній день основна помічниця для родин політв'язнів Кремля від держави – віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, яка щиро переймається долями заручників. Але президент досі залишається для родичів недосяжним. «Ми нічого не знаємо про конкретні дії держави. Немає політв’язнів ані в рамках Мінську, ані на перемовинах Нормандської четвірки. Не знаємо чи будуть в G7. Тільки заклики через телевізор. Вони важливі для утримання фокусу суспільства – але поки Україна не ініціює конкретні перемовини, за конкретним списком політв'язнів, з конкретними умовами – темою й далі будуть спекулювати», - підсумував Котелянець.

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції:

Пропонуємо також ознайомитися з книгою «Україна:20.03.2014», яку підготував прес-центр ІА «Главком».

У книзі йдеться про російську-українську війну, зокрема розглядається питання бранців Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: