ДФС перевірить, скільки податків за останні 18 років сплатив нардеп-мільйонер Дерев’янко

ДФС перевірить, скільки податків за останні 18 років сплатив нардеп-мільйонер Дерев’янко
Юрій Дерев’янко

Генпрокуратура підозрює соратника Саакашвілі в ухиленні від сплати податків

Державна фіскальна служба України здійснить позапланову документальну перевірку дотримання вимог податкового законодавства народним депутатом України Юрієм Дерев’янком (партія «Воля») з січня 1999 року до вересня 2017 року.

Про це стало відомо «Главкому» з ухвал Печерського райсуду Києва, винесених протягом вересня.

За матеріалами суду, Генеральна прокуратура внесла ряд клопотань стосовно Дерев’янка, які були задоволені судом. Зокрема, правоохоронці одержали тимчасові доступи до усіх електронних декларацій політика, які оприлюднені на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції; інформації щодо всіх рахунків, відкритих нардепом у ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» і ПАТ «УкрСиббанк».

Також зазначається, що Генпрокуратура з 12 вересня цього року проводить досудове розслідування стосовно Юрія Дерев’янка, якого підозрює у можливому ухиленні від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів (ч.3 ст.212 КК України). Слідство з’ясувало, що у 2015-2016 роках нардеп декларував як належні йому та його дружині кошти та майно, вартість яких суттєво відрізняється від його розмірів доходів, одержаних за рахунок підприємницької та іншої діяльності у попередні роки.

Зокрема, Дерев’янко у деклараціях за 2015-2016 роки не відобразив відкриття нових банківських рахунків, а також користувався та орендував майно, вартість якого в рази перевищує отриманий ним та його родичами дохід; придбав об'єкти нерухомості, які не відповідають задекларованим статкам.

За даними е-декларації за 2016 рік, Юрій Дерев’янко володіє двома земельними ділянками та житловим будинком на 637,90 кв. м під Києвом, двома квартирами у столиці, двома паркомісцями і трьома автомобілями, елітними швейцарськими годинниками.

На банківських рахунках Дерев’янко зберігає 352 тис. грн, $21,1 тис, 1 тис. євро. Натомість готівкою тримає 392,4 тис. грн, 1,4 млн. євро, $2,8 млн. Також солідні суми готівки має його дружина Анастасія Звєрєва – 72,3 тис. грн, 69,1 тис. євро і $880 тис.

Окремо вказано, що нардеп позичив $10,5 млн. третім особам.

Як повідомляв «Главком», Генеральна прокуратура викликала на допит у понеділок, 13 листопада народного депутата Юрія Дерев'янка. 

Нагадаємо, що Юрій Дерев’янко є членом партії «Воля» і активно підтримує колишнього президента Грузії та екс-голову Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Наразі разом їздять містами України та проводять протестні рухи у Києві.

Читайте також публікацію «Главкома» «Союз дня. Навіщо Саакашвілі депутат Дерев’янко?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: