Дещиця: Польща має рахуватись з українським баченням історичної політики

Дещиця: Польща має рахуватись з українським баченням історичної політики
Андрій Дещиця
Фото УНІАН

Слід виходити з позиції, що для України є важливим стратегічне партнерство з Польщею, - посол

Українська держава має своє бачення історичної політики і Польщі слід з цим рахуватись.Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, інформує BBC Україна.

За словами посла, Україна доносить свою позицію стосовно історичних питань та розраховує на розуміння з польської сторони.

«Не завжди так стається відразу, бо маємо нові факти і події, які польські історики та політики навіть не були готові сприймати. Але це реальність - українська держава має своє бачення історичної політики. Це бачення нове після 2014 року і з цим треба рахуватись. На це піде деякий час», - відзначив дипломат.

За словами Дещиці, для обговорення складних моментів відносин Україні та Польщі слід використати всі інструменти, які є у двосторонніх стосунках.

«Ми маємо різні підходи та оцінки історичного минулого. Але для цього і є такі платформи, як консультаційний комітет президентів, як зустрічі комісії істориків і форум партнерства, щоб такі питання обговорювати», - підкреслив він.

При цьому, за його словами, слід виходити з позиції, що для України є важливим стратегічне партнерство з Польщею, особливо в ситуації реальної загрози російської агресії і для України, і для Польщі.

Як відомо, останнім часом між Україною та Польщею з новою силою розгорілися суперечки щодо трактування історичних подій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: