Державні банки відновили видачу «теплих кредитів»

Державні банки відновили видачу «теплих кредитів»

З початку дії програми «теплих кредитів» нею скористалося близько 300 тис. домогосподарств

Державні банки 14 серпня відновили видачу кредитів на підвищення енергоефективності - т. зв. «теплих кредитів» - для населення і ОСББ, повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

«Тепер усі охочі утеплити своє житло, замінити газовий котел на твердопаливний і створити енергоефективний будинок можуть приєднатися до урядової програми. Цим вже скористалося близько 300 тис. сімей. Безповоротна державна фінансова допомога гарантована. Головне - свідомо підійти до питання енергозбереження та підготовки до зими», - прокоментував глава Держенергоефективності Сергій Савчук.

Як наголошується в повідомленні, завдяки програмі можна значно заощадити у разі впровадження енергоефективних заходів та згодом знизити комунальні платежі. Найкращий ефект досягається у випадку повного утеплення будинку. Зокрема, за даними ОСББ-учасників програми, після комплексної термомодернізації рахунки за опалення зменшуються вдвічі і навіть більше.

З початку дії програми «теплих кредитів» нею скористалося близько 300 тис. домогосподарств, які залучили майже 4 млрд грн. Уряд, у свою чергу, відшкодував їм близько 1,6 млрд грн.

У Держенергоефективності нагадують, що уряд недавно додатково виділив 400 млн грн на програму «теплих кредитів».

Читайте також статтю: Кредитна спека. Українці посеред літа стоять у чергах за «теплими кредитами»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: