Денісова вважає, що Сенцов у критичному стані, і вимагає негайної зустрічі з ним

Денісова вважає, що Сенцов у критичному стані, і вимагає негайної зустрічі з ним

Омбудсмен закликала Росію «зберегти життя Сенцова»

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликала Росію надати Олегу Сенцову, який відмовився від довготривалого голодування, найкращих незалежних медичних спеціалістів.

Про це Денісова у п’ятницю, 5 жовтня, написала у своєму Facebook.

«Олег Сенцов припинив голодування. Це означає, що він у критичному стані, практично за межею. В РФ виключно словесно, без медичних довідок запевняли, що стан його здоров’я задовільний. Неправда. Вони б його тоді не «вмовляли» припинити голодування і постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю та щирою українською позицією людина не могла здатися», - зазначила Денісова.

Вона закликала Росію «зберегти життя українця».

«Вихід з голодування. Цей процес ще складніший і страшніший, аніж саме голодування. І я глибоко переконана, що в РФ не забезпечують йому належний медичний супровід. Бо я і раніше вимагала надати йому висококваліфікованих спеціалістів, але Кремль цього не зробив», - зауважила омбудсмен.

Вона вимагає, щоб Росія надала Україні висновок про стан здоров’я Сенцова. «Окрім цього, саме фахові спеціалісти-дієтологи мають розробити схему виходу з голодування. Цих лікарів ми можемо привезти з України чи Європи», - додала Денісова.

Також омбудсмен вимагає, щоб Росія прискорити процес її допуску до Сенцова. «Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі», - підкреслила Денісова.

Нагадаємо, 5 жовтня радник президента РФ Михайло Федотов підтвердив українському омбудсмену, що політв'язень Олег Сенцов відмовився від голодування.

Як відомо, Сенцов оголосив голодування 14 травня з вимогою звільнити українців, які стали політв'язнями Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: