Радник президента США зустрінеться з Лавровим та Путіним

Радник президента США зустрінеться з Лавровим та Путіним

Речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що Путін прийме Болтона

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон у понеділок розпочне дводенний офіційний візит до Росії.

Очікується, що Болтон 22 жовтня зустрінеться з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим

Також під час візиту запланована  його зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що Путін прийме Болтона.

Радник Білого дому з питань нацбезпеки прибуває до Москви на фоні повідомлень американських ЗМІ, що Вашингтон має намір денонсувати Договір 1987 року про ліквідацію ядерних ракет середнього і меншого радіусу дії.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявляв ЗМІ, що очікує від Болтона «професійного уточнення точного значення» позиції Дональда Трампа щодо договору 1987 року.

Як відомо, Договір 1987 року про ліквідацію ядерних ракет середнього і меншого радіусу дії був підписаний Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом у Вашингтоні 8 грудня 1987 року під час радянсько-американського саміту. Учасники взяли на себе зобов’язання не виробляти, не випробовувати і не розгортати наземних балістичних і крилатих ракет середньої (1000-5500 км) і малої (500-1000 км) дальності.

Нагадаємо, в МЗС Росії заявили що США «багато років навмисно йшли на злам» Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: