Бізнес попереджає владу про катастрофічні наслідки прийняття законопроєкту №1210, - ЗМІ

Бізнес попереджає владу про катастрофічні наслідки прийняття законопроєкту №1210, - ЗМІ
Фото: Укрінформ

Зокрема, підвищення ставок на залізорудну сировину з 8 до 10% (а з урахуванням підвищувального коефіцієнта показник буде ще більше) вдарить по компаніям, які видобувають і експортують залізну руду

Представники бізнесу попереджають владу про катастрофічні наслідки, до яких може призвести ухвалення законопроєкту №1210, який передбачає зміни Податкового кодексу. Про це йдеться у матеріалі на сайті «112».

«Зокрема, підвищення ставок на залізорудну сировину з 8 до 10% (а з урахуванням підвищувального коефіцієнта показник буде ще більше) вдарить по компаніям, які видобувають і експортують залізну руду. Норма, в разі її прийняття, призведе до послаблення позицій українських металургів на експортних ринках, де вони конкурують з росіянами, головним чином, з компанією «Металоінвест» олігарха, близького до Путіна - Алішера Усманова», - пише «112».

Як сказано у матеріалі, обговорювані норми торкнуться не тільки великого бізнесу, вони позначаться на гаманцях людей як побічно, так і прямо.

На думку експертів, запропоновані Данилом Гетманцевим законодавчі зміни призведуть до різкого подорожчання тютюну для нагрівання (на українському ринку це продукти торгових марок GLO и IQOS).

В Україні з 8 млн курців близько 500 тис. відмовилися від сигарет і перейшли на системи нагрівання тютюну. Зараз це не більше 3% ринку, який в результаті подорожчання з 45 до 70 грн за пачку тютюнових стіків, скоротиться на 40%, - стверджують експерти.

Дискусії викликали і інші зміни, пропоновані законопроектом, зокрема, це питання відповідальності податкової та необхідність розширювати норми про трансферне ціноутворення для аграріїв, зміна норми застосування стимулюючих ставок рентної плати для видобутку природного газу з нових свердловин.

Автор статті акцентує, що на цьому тлі «ArcelorMittal Кривий Ріг» вже заявила, що «виведе з України близько $433 млн в якості дивідендів, хоча раніше компанія вирішила інвестувати ці гроші в розвиток. А British American Tobacco (розвиває GLO) взагалі переносить регіональний центр з Києва до Румунії через «непрогнозовану фіскальну та регуляторну політику уряду України».

Нагадаємо, Верховна Рада планує розглянути законопроєкт в найближчі тижні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: