Біженцями стала майже десята частина населення України

Біженцями стала майже десята частина населення України
Більшість українських біженців прибули до Польщі

Війна змусила кожну четверту людину покинути свої будинки

Від початку повномасштабного російського вторгнення з України виїхали понад 4 млн осіб. Як заявили в Організації Об'єднаних Націй, це означає, що майже 10% довоєнного населення України покинули країну приблизно за п'ять тижнів. Про це повідомляє The Washington Post.

«Результат, приголомшливий за своїми масштабами та швидкістю, перетворився на найбільш швидкозростаючу кризу біженців в Європі з часів Другої світової війни. Конфлікт змусив кожну четверту людину покинути свої будинки в пошуках притулку всередині країни або за її межами», - пише видання.

Як повідомлялося, понад 10 мільйонів українців, у тому числі більше половини дитячого населення країни, покинули свої будинки з початку війни.

Із загальної кількості біженців 6,5 млн є внутрішньо переміщеними особами.

На засіданні Радбезу ООН заявила представник ООН з гуманітарних питань Джойс Мсуя повідомила, що потік гуманітарної допомоги в Україну збільшується з кожним днем, і зараз в країні перебуває понад 1230 співробітників ООН, які працюють з більш ніж 100 гуманітарними організаціями по всій Україні.

«Україна – це гуманітарний парадокс: поруч з насильством ми бачимо доброту, глибоку солідарність і ніжну турботу», – сказала Мсуя, описуючи гуманітарну ситуацію на місцях.

Наразі багато українських переселенців у Польщі та інших країнах Європи приймають рішення повернутися в Україну через місяць після початку війни.

29 березня на засіданні Ради Безпеки ООН постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що план Кремля - створити гуманітарну катастрофу на всій території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: