Білоруський «Паритетбанк» знову хоче придбати українську дочку «Сбербанка»

Білоруський «Паритетбанк» знову хоче придбати українську дочку «Сбербанка»

Вперше «Паритетбанку» було відмовлено в купівлі української філії російського банку в березні 2018 року

Білоруський «Паритетбанк» подав до НБУ другу заявку на придбання української дочки російського «Сбербанку». Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Вперше «Паритетбанку» було відмовлено в купівлі української філії російського банку в березні 2018 року. Для того, щоб і на цей раз не отримати відмову білоруський банк розірвав будь-які зв’язки із Віктором Шейманом, який знаходиться під санкціями США і ЄС. Паритетбанк є 15-м із 25 банків Білорусі і на 99,83% належить державі. Раніше банк управлявся управлінням справами президента Білорусії, який і очолює Віктор Шейман.

Тепер «Паритетбанк» переведений у відання державного комітету з майна Білорусі. Проте представник білоруського банку Сергій Бєлов заперечує, що відповідні зміни стосувалися саме можливого придбання української дочки «Сбербанка». За його словами основі проблеми були в підготовці належним чином пакету документів, зважаючи на різницю в законодавстві України і Білорусі.

НБУ відмовляється коментувати новину про можливе повторне отримання заявки від «Паритетбанку» на згоду купівлі української дочки «Сбербанка». Аналітики вважають, що друга спроба білоруського банку може виявитися успішною. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: