Байден оголосив про намір брати участь у виборах президента США

Байден оголосив про намір брати участь у виборах президента США
Колишній віце-президент США Джо Байден
Фото: facebook.com / Joe Biden

Вибори президента США відбудуться в 2020 році

Колишній віце-президент США Джо Байден оголосив про намір брати участь у виборах президента Сполучених Штатів Америки в 2020 році. Про це він написав у своєму Twitter.

«Основні цінності цієї нації - наше становище у світі, наша демократія, все, що зробило Америку Америкою поставлено на карту. Ось чому сьогодні я оголошую, що висуваю свою кандидатуру на посаду президента Сполучених Штатів», - написав він.

Джо Байден – один із найвідоміших американських політиків. Він двічі був віце-президентом США при президенті Бараку Обамі, до цього чотири десятиліття працював сенатором від штату Делавер.

Свої кандидатури на пост президента США від Демократичної партії вже висунули 18 високопоставлених демократів. 76-річний Байден – найстарший та найдосвідченіший політик у цій гонці.

Раніше ЗМІ дізналися про плани Байдена втретє балотуватися у президенти США.

У березні ЗМІ повідомляли, що Байден заявив близькому колу про намір балотуватися в президенти США.

Як відомо, для 76-річного Байдена ця участь у виборах може стати третьою. Вперше демократ став кандидатом на президентських виборах у 1988 році, але відкликав свою кандидатуру з виборів через три місяці після початку кампанії.

У 2008 році він знову став боротися за своє висунення від Демократичної партії, однак потім зняв свою кандидатуру з праймеріз.

Потім Барак Обама обрав Байдена в якості кандидата на пост віце-президента. Під час президентства Обами Байден двічі займав пост віце-президента - з 2009-го по 2017 рік.

Нагадаємо, колишній держсекретар США і суперниця Дональда Трампа Хіларі Клінтон відмовилася від участі у виборах президента США в 2020 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: