Банкір Лавренчук розповів, як його сватали на посаду голови НБУ

Банкір Лавренчук розповів, як його сватали на посаду голови НБУ
Володимир Лавренчук
фото: Еспресо.TV

«Ці перемовини виглядали серйозно і авторитетно», - переконує банкір

Топ-менеджер «Райффайзен банк Аваль»  Володимир Лавренчук розповів, як у 2017 році ледь не очолив Нацбанк. За словами банкіра, про перехід на посаду голови Нацбанку він говорив з президентом. «Ці перемовини виглядали серйозно і авторитетно – крім того я проінформував про це керівництво групи Raiffeisen», - зазначив банкір. А те, що у підсумку призначили не його, Лавренчук пояснює комбінацією багатьох факторів.

«Думаю, важливо, що Смолій (Яків Смолій, 15 березня 2018 року призначений головою Національного банку України – ред.) дев’ять місяців перед призначенням виконував функцію голови Нацбанку, був у цьому кріслі. Тому його призначення було абсолютно природнім, і в мене нема ніяких сумнівів, що воно не мало інших аргументів, ніж адекватність людини до посади», - сказав Лавренчук в інтерв’ю «Главкому»

Але якщо у майбутньому доля дасть ще один шанс очолити головний банк України, то Лавренчук, за його словами, «готовий до хороших справ завжди».

«Не треба назавжди зарікатися від такої роботи. Робота держслужбовцем часто в бідних країнах, таких як Україна, є невдячною. Але з точки зору професійності і важливості, очевидно, що Нацбанк для всіх банкірів буде найвищим професійним інститутом», - зазначив «Райффайзен банк Аваль».

Розмова «Главкома» з банкіром відбулась у рамках Київського міжнародного економічного форуму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: