Антикорупційна прокуратура готує 40 кримінальних справ проти нардепів - Пинзеник

Антикорупційна прокуратура готує 40 кримінальних справ проти нардепів - Пинзеник
В. о. голови Регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник

Пинзеник запевняє, що інформацію про кількість кримінальних справ проти нардепів розкрив керівник САП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) готує 40 кримінальних справ проти народних депутатів. 

Про це повідомив в. о. голови Регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник в ефірі «112 Україна»

«У мене була інформація про те, що близько 50 готових до передачі справ формується у правоохоронних органах на народних депутатів. Я поставив таке питання керівнику САП Назару Холодницькому прямо під час одного із засідань комітету з питань регламенту, і пан Назар дослівно сказав «Ну не 50, а 40», - поінформував Пинзеник.

Сьогодні ввечері стало відомо, що БПП виключила з фракції Бориса Розенблата та проголосувала за знаття з нього недоторканності.

Верховна Рада має визначитися щодо зняття недоторканності з шести нардепів: Євгена Дейдея («Народний фронт»), Олеся Довгого («Воля народу»), Андрія Лозового («Радикальна партія Олега Ляшка»), Максима Полякова («Народний фронт»), Борислава Розенблата (БПП) та Михайла Добкіна (Опозиційний блок). 

Раді пропонують розглянути всі подання про зняття недоторканності з шести народних депутатів у четвер, 13 липня

Національне антикорупційне бюро України закликає народних обранців «розірвати кругову поруку в парламенті» та підтримати подання на зняття недоторканності, затримання і арешт депутатів, чию причетність до корупції встановили НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє повторно направити подання щодо позбавлення недоторканності щодо шести народних депутатів до регламентного комітету та парламенту, якщо Верховна Рада не ухвалить їх до літніх канікул.

Читайте також матеріал «Главкома» Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: