Агресія РФ може спровокувати початок нової світової війни, - британський адмірал

Агресія РФ може спровокувати початок нової світової війни, - британський адмірал
Адмірал Алан Вест нагадав, як починалась Перша світова війна

Колишній Королівський морський адмірал заявив про небезпеку ситуації, коли обидві сторони перевіряють один одного

Колишній командувач ВМС Великобританії адмірал Алан Вест заявив, що загострення напруженості між Заходом і Росією схоже на ситуацію, яка передувала початку Першої світової війни. Про це повідомляє британське видання Daily Star.

Головнокомандувач Королівського флоту попередив, що напруженість у відносинах між Росією і НАТО нагадує ті ж дні, що передували Першій світовій війні, коли зараз Володимир Путін тисне на Україну.

«Саме це призвело до Першої світової війні. І хоча стрілянина в ерцгерцога Франца Фердинанда стала приводом до війни, саме це було балансуванням на межі війни», — сказав адмірал у інтерв’ю британському виданню.

Колишній Королівський морський адмірал заявив про небезпеку ситуації, коли обидві сторони перевіряють один одного, попереджаючи про можливість втручання НАТО проти Росії на Чорному морі.

Нагадаємо, після того, як 25 листопада 2018 року росіяни атакували у Чорному морі катери й буксир ВМС України й узяли у полон 24 українських моряки, президент та Верховна Рада запровадили в 10 прикордонних областях режим воєнного стану. Він діятиме протягом місяця.

Серед іншого воєнний стан передбачає тимчасову заборону на в'їзд до України громадян Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років. У відповідь російські прикордонники почали впроваджувати «дзеркальні» заходи, котрі, водночас, не мають з їхнього боку жодного юридичного обгрунтування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: