200 грн за голос. На Київщині пенсіонерка отримала вирок за підкуп виборців для партії «За Майбутнє»

200 грн за голос. На Київщині пенсіонерка отримала вирок за підкуп виборців для партії «За Майбутнє»
Суд конфіскував 2223 грн, що було визнано речовими доказами у кримінальній справі

Обвинувачена пропонувала гроші за підтримку кандидатів у депутати Броварської міської ради

Броварський міськрайонний суд Київської області визнав винною 68-річну жінку у підкупі виборців (ч. 4 ст. 160 КК України) і призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права брати участь у виборчому процесі на п`ять років, яке у підсумку було замінено на іспитовий термін один рік.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 1 березня.

Обвинувачена одержала 3 тис. грн від невстановлених досудовим розслідуванням осіб на підкуп виборців. Зокрема, виборцю вона мала пропонувати 200 грн за голосування за кандидатів в депутати Броварської міської ради від політичної партії «За майбутнє» 25 жовтня 2020 року.

У день голосування жінка запропонувала гроші двом виборцям, які прийшли проголосувати на виборчу дільницю, що в приміщенні загально-освітньої школи №7 у Броварах. Розрахунок за «правильне» голосування обвинувачена провела біля місцевого кафе «Візит», попередньо записавши анкетні дані виборців.

У суді обвинувачена визнала свою вину та розкаялася. Пояснила, що пішла на підкуп виборців з метою підзаробити грошей.

Призначаючи покарання, суд враховував, що вказаний злочин є тяжким. Водночас до уваги Феміда взяла те, що обвинувачена раніше не була судимою, на обліку у лікаря-психіатра та нарколога не перебуває, є пенсіонеркою за віком (їй 68 років). Обставинами, які пом`якшують покарання, є щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Також суд конфіскував 2223 грн, що було визнано речовими доказами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: