Росармія цілеспрямовано знищила драматичний театр у Маріуполі, де ховалися сотні людей

 Росармія цілеспрямовано знищила драматичний театр у Маріуполі, де ховалися сотні людей
У місті близько 80% житлового фонду непридатні для життя
фото з відкритих джерел

Сьогодні рашисткі війська цілеспрямовано та цинічно знищили Драматичний театр у самому серці Маріуполя. Про це повідомляє Маріупольська міська рада у Telegram.

Літак скинув бомбу на будівлю, де ховалися сотні мирних маріупольців. Оцінити масштаб цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, бо в місті тривають обстріли житлових кварталів. Відомо, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина Драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, що знаходилося в будівлі. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

«Неможливо підібрати слова, якими можна було б описати рівень жорстокості та цинізму, з яким російські окупанти знищують мирне населення українського міста біля моря. У прицілі ворога залишаються жінки, діти, люди похилого віку. Це абсолютно беззбройні мирні люди. Очевидно, що єдиною метою російської армії є геноцид українського народу. Скільки б не минуло часу ми ніколи не пробачимо жодної жертви, жодної краплі крові, пролитої через цю божевільну війну. Ми ніколи не пробачимо та ніколи не забудемо», – заявили у Маріупольській міській раді.

Нагадаємо, що в Україні триває 21-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією.

Довідково. Донецький академічний обласний драматичний театр у Маріуполі – один з найстаріших театрів Лівобережної України. Сучасну будівлю театру було споруджено в 1956-1960 роках. У маріупольському театрі також ставилися російськомовні п’єси.

Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що кількість жертв російських обстрілів у місті може наближатися до 20 тисяч. За його словами, в місті близько 80% житлового фонду непридатні для життя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: