Митрополит Симеон прокоментував спроби усунути його від керівництва Вінницькою єпархією УПЦ МП

 Митрополит Симеон прокоментував спроби усунути його від керівництва Вінницькою єпархією УПЦ МП
Митрополит Вінницький і Барський Симеон

«Деякі архієреї хотіли справді якоїсь заміни, наприклад, митрополита Софронія», - повідомив Симеон

Митрополит Вінницький і Барський Симеон вважає, що спроби усунути його від керівництва Вінницькою Єпрархією на Синоді УПЦ МП на початку цього тижня не були серйозними. Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Симеона, на закиди окремих єпископів про його заміну у єпархії, він відповів жартами: «мовляв, так і їх же можна замінити або можна помінятися місцями».

Також митрополит Симеон додав, що претензії через проукраїнські погляди були не лише до нього, але й до митрополита Черкаського і Канівського Софронія.

«Деякі архієреї хотіли би і справді якоїсь заміни, наприклад, митрополита Софронія. Мовляв, подивіться, яку позицію він займає, тому щодо нього потрібно прийняти певні рішення. Але Онуфрій всіх заспокоїв. Каже, ніхто ж нікуди не переходить, нічого ніхто не порушує, на якій підставі позбавляти його управління єпархією?», - розповів владика Симеон.

Нагадаємо, 13 листопада. зірвалась запланована зустріч єпископів УПЦ МП із президентом. Єпископів зібрали у Лаврі і не пустили на зустріч з головою держави в Українському домі. 

На думку владики Симеона, організатори зустрічі спланували заздалегідь все так, щоб вона не відбулася. Натомість верхівка УПЦ МП провела Синод та Собор, де схвалила рішення не брати участі в Об’єднавчому соборі.

Як повідомлялося, Порошенко і глава УПЦ МП Онуфрій поговорили по телефону.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: