В Іспанії стартувала міжгалузева воднева програма вартістю 3,2 млрд євро

В Іспанії стартувала міжгалузева воднева програма вартістю 3,2 млрд євро

Іспанія різко прискорила перехід до водневої економіки

Фото: espanarusa.com

Для реалізації проектів програми зібрано консорціум із 33 компаній

Під проводом нафтогазового концерну Repsol в Іспанії стартувала ініціатива SHYNE (Spanish Hydrogen Network). Для її реалізації зібрано найбільший міжгалузевий консорціум, до якого входять 33 компанії, ключовими партнерами стали Alsa, Bosch, Celsa, Enagas, Scania та Talgo, – повідомляють Elektrovesti.

В рамках SHYNE будуть розгорнуті проекти у десяти автономних спільнотах Іспанії. Загальний обсяг інвестицій становитиме 3,23 млрд євро. Вони послужать розвитку конкурентоспроможних технологій, руху іспанської промисловості та інфраструктури у напрямі декарбонізації. При цьому буде створено 13 тис. нових робочих місць.

Серед цілей консорціуму – будівництво електролізних установок загальною потужністю 500 МВт до 2025 року, та 2 ГВт – до 2030 року. Це половина потужностей, встановлених у «Дорожній карті водню», опублікованій урядом Іспанії.

Проекти будуть просуватися по всьому ланцюжку створення вартості водню, включаючи встановлення відновлюваних джерел енергії, та націлені на стимулювання різних видів промислового використання енергоносія майбутнього. Проекти також сприятимуть використанню водню у всіх сегментах транспортної галузі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: