Вірш героя Небесної сотні з'явився на стіні будинку

Вірш героя Небесної сотні з'явився на стіні будинку

Цитату з вірша героя Небесної сотні Богдана Сольчаника волонтери зобразили на стіні багатоповерхівки

Як повідомив волонтер Тарас Матвіїв, це перший поетичний мурал у місті Жидачів на Львівщині, присвячений 3-й річниці Революції гідності. Напис на будинку по вул. Кобзаревій, 3 виконав активіст Орест Гаврильчук.

«9 рядків вірша героя Майдану Богдана Сольчаника ми писали протягом трьох днів. Чи вийшло – най оцінюють перехожі. Знаю одне: Орест дуже старався! Він щодня по 5 годин, висячи на висоті 3-го поверху, виводив кожну літеру. Його не можна було відволікати. Тож мені довелось побувати у ролі підсобника й охоронця», – написав Тарас Матвіїв на своїй сторінці у Facebook.

Проте не всі мешканці будинку підтримали таку акцію. Один із жителів виступив проти, щоб у нього під вікнами розписували стіни.

«Хай би що ми говорили пану Івану, та він і слухати не хотів. Дійшло до абсурду: пан Іван, обізвавши нас «злодіями-терористами» та облаявши останнім матюччям, викликав поліцію. Уявіть, нам ще довелось пояснювати полісменам, з якого дива посеред білого дня надумали «псувати стіну усілякою ху...ю», – розповів волонтер.

Замість цілого вірша, який планували зробити на всю стіну, довелось обмежитись одною цитатою.

«Та хоч би як там було, ми певні, що це не остання акція вуличного мистецтва у Жидачеві. Не біймося втілювати мрії. Дякуємо усім, хто допомагав! Революція ще не закінчилась. Вона триває, в наших головах...» – зазначив Тарас Матвіїв.

Богдан Сольчаник – український історик, громадський діяч, викладач кафедри нової та новітньої історії України Українського католицького університету у Львові. Загинув від кулі снайпера на Майдані 20 лютого 2014 року. Герой України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: