Затриманим на хабарі посадовцям аеропорту «Бориспіль» світить до 10 років тюрми

Затриманим на хабарі посадовцям аеропорту «Бориспіль» світить до 10 років тюрми

Службовці аеропорту впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг і отримували «відкати»

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру двом службовим особам Міжнародного аеропорту «Бориспіль» за отримання неправомірної вигоди в розмірі 141 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру двом службовим особам державного підприємства міжнародного аеропорту «Бориспіль», а саме начальнику служби закупівель та начальнику відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Як повідомлялося, 29 серпня прокуратурою Київської області спільно з поліцією на хабарі затримано начальника служби закупівель і начальник відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель міжнародного аеропорту «Бориспіль».  За даними правоохоронців, посадовці вимагали 141 тис. грн від суб'єктів господарювання за участь в тендерах.

У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисники, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг, допускаючи до участі в зазначених операціях суб'єктів господарювання, при цьому отримуючи від останніх неправомірну вигоду (так звані відкати) в розмірі 10-20 відсотків від загальної суми тендеру.

Так, під час затримання в однієї із вказаних осіб вилучено грошові кошти в сумі 40 тис. грн, а в іншої особи – грошові кошти в сумі 101 тис. грн. Правопорушників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі прокуратурою області скеровано до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: