У Київському СІЗО можливий спалах коронавірусу: відкрито провадження

У Київському СІЗО можливий спалах коронавірусу: відкрито провадження
У Київському СІЗО є порушення карантинних заходів

Розпочато кримінальне провадження за фактом недотримання умов карантину в СІЗО

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам (ст. 325 КК України), що були виявлені Уповноваженою Верховної Ради з прав людини під час моніторингового візиту до Київського слідчого ізолятора.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Омбудсмен звернулася до Офісу генпрокурора і вказала на ймовірні порушення карантинних заходів, що можуть спричинити загрозу поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19 у Київському СІЗО. В установі утримується понад 2,4 тис. ув’язнених та щоденно працює понад 420 осіб персоналу, а, отже розповсюдження інфекції в умовах ізоляції матиме тяжкі наслідки.

Зокрема, адміністрація установи не забезпечила засобами індивідуального захисту ув’язнених, які направляються до судів або на проведення слідчих дій та необхідну їх ізоляцію після повернення. З моменту введення в пенітенціарній системі карантину з Київського слідчого ізолятора до судів було доставлено 1648 осіб.

Крім того, медична частина СІЗО виявилася не підготовленою до роботи в умовах карантину, персонал слідчого ізолятора та медичні працівники, не використовують засоби індивідуального захисту. Порушується порядок дезінфекції одягу та взуття, а також правила прийому посилок, бандеролей та передач для утримуваних осіб.

Раніше у Чернівецькому СІЗО ув’язнені влаштували бунт через прибуття ув’язненого з підтвердженим діагнозом Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: