У Києві від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври

У Києві від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври
Монаху Почаївської лаври було 40 років, він мав цукровий діабет

Померлий – киянин, він приїхав з Тернопільщини у столицю, тут йому стало зле. Монаха забрала «швидка» і в нього довго була висока температура. ПЛР-тест підтвердив у нього коронавірус

У Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації.

«Зафіксовано третю смерть серед монахів. Помер монах, який був госпіталізований з Почаївської лаври. Він перебував у лікарні понад тиждень. Мав підтверджений діагноз на Covid-19 і супутні захворювання», - ідеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, чоловіку було 40 років, він мав цукровий діабет. Померлий – киянин, він приїхав з Тернопільщини у столицю, тут йому стало зле. Монаха забрала «швидка» і в нього довго була висока температура. ПЛР-тест підтвердив у нього коронавірус.

Московська церква стала найбільшим розсадником коронавірусу в Україні. Про це написав народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир В'ятрович у Facebook.

«Лише в Києво-Печерській Лаврі вже понад 90 хворих, за добу це число виросло втричі. Вже двоє монахів – 73 і 47 років - померли. Сьогодні стало відомо про смерть від коронавірусу 40-річного монаха з Почаївської Лаври. І це – лише верхівка айсбергу. Ніхто не застрахований від зараження. Але ієрархи церкви Московського патріархату вели пряму агітацію проти карантину, збираючи натовпи людей у Лаврі та інших храмах, тобто свідомо наражаючи людей на небезпеку захворіти і розносити хворобу далі. Зокрема, відзначився такими закликами й скандально відомий намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло, який і сам тепер захворів», - зазначив нардеп.

В'ятрович наголосив, що дії московської церкви під час пандемії ще раз демонструють, що «з якого боку не глянь - ця організація становить реальну небезпеку для України і її громадян».

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Нагадаємо, у зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні. Наразі невідомо, чи підтвердився у нього коронавірус.

В Україні станом на ранок 13 квітня виявлено 3102 випадки Covid-19. Минулої доби зафіксували 325 нових випадків захворювання на коронавірус. Серед них – 12 дітей. За минулу добу від коронавірусу померли 10 людей

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: