У Києві 30-річний пацієнт з коронавірусом перебуває в тяжкому стані

У Києві 30-річний пацієнт з коронавірусом перебуває в тяжкому стані
Молодий чоловік 30-ти років, з важкою двобічною тотальною пневмонією

Молодий чоловік 30-ти років, з важкою двобічною тотальною пневмонією вчора був підключений до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації

У Києві 30-річний пацієнт з коронавірусом COVID-19 перебуває в тяжкому стані.

Про це повідомила головний лікар Олександрівської клінічної лікарні міста Києва Людмила Антоненко на своїй сторінці у Facebook.

«Пишаюсь своїм колективом і висловлюю подяку всім тим, з ким ми на робочому місці зараз, практично, живемо! Ми першими в Україні прийняли удар COVID-19. Цей невидимий ворог не гає часу, і не дає нам перерви», – йдеться в повідомленні.

За словами Антоненко, на сьогодні в Олександрівській клінічній лікарні м. Києва перебувають 38 хворих на коронавірус. Усі вони стабільні, крім одного.

Зазначається, що молодий чоловік 30-ти років, з важкою двобічною тотальною пневмонією вчора був підключений до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), так званих «штучних легенів».

«Наразі ми боремося за життя цього пацієнта. Завдання побороти коронавірус є нашим спільним! Перервіть ланцюг заражень, лишаючись вдома. Саме цим ви допоможете нам вистояти, а ми допомагатимемо тяжкохворим вижити. Бережімо один одного і цінуймо кожну мить життя!» – резюмувала вона.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 356 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 28 березня в Україні 356 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

За добу виявлено 46 нових випадків.

Усього зафіксовано дев'ять летальних випадків від COVID-19 в Україні. П'ять людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: