Скандал з VIP-палатами. В уряді кажуть, що все це придумав Кличко

Скандал з VIP-палатами. В уряді кажуть, що все це придумав Кличко
Мер Києва Віталій Кличко перевірив, хто лікується в Олександрівській лікарні

У Кабміні кажуть, що створення спецпалат для чиновників в Олександрівській лікарні - ініціатива мера Києва

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що уряд не видавав жодних вказівок про облаштування  VIP-палат для чиновників. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

За його словами, зараз у чиновників немає ніяких привілеїв. «Є лише три особи в Україні – це президент, прем’єр-міністр і голова ВР, які мають привілеї в плані охорони здоров’я. Це пов’язано лише з тим, що ці особи охороняються. Є якісь відомчі заклади, до яких прикріплюються в тому числі й державні службовці певних категорій. Але це точно не те, що було колись, коли держслужбовці мали доступ до Феофанії. Але Феофанія, яка належала ДУСі, так і належить», - сказав Немчінов.

Коментуючи інформацію щодо підготовки для чиновників спеціальних палат в Олександрівській лікарні Києва, міністр заявив, що «це була виключно ініціатива міського голови Києва». «Тому що в Києві VIP-хворих більше, ніж по всій Україні. Але я розумію, звідки цей «хайп». Прем’єр вже казав, що уряд не видавав жодних вказівок про облаштування особливих палат для чиновників. І це правда», - стверджує Немчінов.

Нагадаємо, журналісти повідомили, що Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування «особливих пацієнтів».

Згодом Кличко прокоментував чутки, що Олександрівська лікарня обслуговує тільки VIP-клієнтів.

Пізніше Кличко заявив, що розпрядження готувати окремі палати для VIP-осіб у випадку їх захворювання на коронавірус  «було зроблене на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і зверненні на їх підставі Державного управління справами при президенті».

Кличко звернувся до президента Володимира Зеленського із прохання скасувати накази, про які йдеться.

Також він показав, хто лікується в Олександрівській лікарні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: