Росія вдарила ракетами по Київщині: перші подробиці

Росія вдарила ракетами по Київщині: перші подробиці
фото з відкритих джерел

Вперше про вибух вранці повідомили мешканці столиці. Він стався до оголошення повітряної тривоги

Російські загарбники вранці 15 жовтня вдарили ракетами по Київщині. Удар прийшовся по одній із громад. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

«Ракетний удар по одній із громад області. Усі служби працюють, рятувальники на місці. Попередньо без жертв», – зазначив він у Telegram.

Кулеба закликав мешканців Київщини залишатися в укриттях до відбою тривоги та не фіксувати місце влучання.

Зазначимо, що о сьомій ранку про вибух повідомили мешканці Києва. Він стався ще до повітряної тривоги, через кілька хвилин її оголосили по всій Україні. Соцмережі зазначали, що Росія, ймовірно, здійснила пуск ракет Х-101 зі стратегічної авіації Ту-95МС з Каспійського напрямку.

Нагадаємо, 10 та 11 жовтня зранку Україна зазнала масштабної ракетної атаки зі сторони Росії. Як відомо, у Києві вранці 10 жовтня під час повітряної тривоги пролунала серія вибухів: після восьмої і після девʼятої ранку. Перша серія вибухів була в Шевченківському та Соломʼянському районах. Також вибухи були в Соломʼянському районі. Один із вибухів стався прямо біля пішохідного мосту, відомого як «міст Кличка».

На місця, що зазнали обстрілів, виїжджали 50 «швидких». Госпіталізували тоді 43 особи. Амбулаторно медики надали допомогу 23 людям. Станом на 14 жовтня у лікарнях залишаються 35 осіб.

11 жовтня на пішохідно-велосипедному мосту у Києві фахівці демонтували пошкоджені вибухом російської ракети елементи скла. А спеціалісти «Київміськсвітла» обстежили стан підсвітки перил. Вже 11 жовтня у Києві було відновлено рух бульваром Тараса Шевченка, який постраждав унаслідок ракетного удару 10 жовтня.

Читайте також: Обстріл Києва: кадри вибухів потрапили в прямий ефір

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: