На блокпостах у Київській області шукають ухилянтів? Коментар поліції

На блокпостах у Київській області шукають ухилянтів? Коментар поліції
У Київській області з 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року посилили контрдиверсійні та безпекові заходи
фото з відкритих джерел

Начальник поліції Київської області наголосив, що поліцейські на блокпостах виконують виключно поліцейські функції, які передбачені законом

Поліція заперечує, що правоохоронці на блокпостах у Київській області нібито роздавали повістки військовозобов'язаним. Про це повідомляє поліція Київської області у Facebook.

У мережі нещодавно поширилися інформація, що нібито поліцейським на контрольно-пропускних пунктах Київської області наказано роздавати повістки. Начальник поліції Київської області Анатолій Щадило спростував цю інформацію. 

Щадило наголосив, що поліцейські на блокпостах не займаються цілеспрямованою перевіркою громадян для подальшої мобілізації, а виконують виключно поліцейські функції, які передбачені законом. «А саме забезпечують заходи безпеки шляхом посиленого контролю за пересуванням громадян, транспортних засобів, вантажів тощо. Заходи, пов’язані з мобілізацією (здійснення досудового розслідування, адміністративного затримання) поліцією проводяться виключно на підставі постанови Кабінету міністрів №1487 від 30 грудня 2022 року і лише за зверненнями територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки регіону», – йдеться у повідомленні.

На блокпостах у Київській області шукають ухилянтів? Коментар поліції  фото 1

У Київській області з 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року посилили контрдиверсійні та безпекові заходи. У регіоні збільшили кількість блокпостів, а військові та правоохоронці перевіряють громадські місця.

Нагадаємо, попри діджиталізацію процесу мобілізації, уряд все ж таки пропонує у новому законопроєкті № 10378 наділити поліцейських повноваженнями роздавати повістки. Досі повістки мають право вручати військові ТЦК та СП. Крім цього, уряд хоче законодавчо закріпити надання дозволу поліцейському або військовому ТЦК та СП фільмувати і фотографувати процес вручення повістки.

Водночас представники правоохоронних органів не готові взяти на себе депутатську ініціативу роздавати повістки самостійно, тобто без участі військових. Про це заявив голова Нацполіції Іван Вигівський. 

Читайте також: Нещадна мобілізація. Все, що треба знати про скандальний законопроєкт

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: