Пікетувальники Нацбанку обурились словами Смолія щодо «проплаченості» мітингів

Пікетувальники Нацбанку обурились словами Смолія щодо «проплаченості» мітингів

Представники щонайменше 12 громадських організацій звернулися до очільника НБУ

Активісти, які третій день пікетують будівлю Національного банку, звинувачують очільника НБУ Якова Смолія в тому, що керівництво фінустанови «поширює фейки щодо підкупності пікетувальників».

Як повідомляє «СтопКор», Смолій ніби звинуватив протестувальників акції «Зупинимо корупцію в НБУ» у «проплаченості». Мовляв, він не бачить потреби виходити до активістів, оскільки «там навіть немає з ким спілкуватися».

«Хочемо зазначити, що проплаченими називають представників понад 10 абсолютно реальних громадських організацій, які вже тривалий час відстоюють права звичайних громадян та відомі своєю діяльністю в Україні. Серед них – «Захист українського народу», «Захист інвесторів», «Стоп корупції», «Народ проти корупції», «Всеукраїнський рух Фінансовий майдан», «Спільна варта», «Асоціація боротьби з агрорейдерством», «Захист звичайних людей», «Міжнародний антикримінальний альянс», «Асоціація захисту позичальників», «Асоціація захисту вкладників», «Наш час» тощо. Деякі з них напряму постраждали від корупційних схем в держустанові», - йдеться в повідомленні.

Активісти також стверджують, що Смолій «просто намагається дискредитувати мітингарів».

При цьому організатори акції протесту нагадують, що голова Нацбанку – людина небідна.

photo5361843787032275749-1

«На його рахунках – мільйони доларів, корпоративні права на мільйони гривень. Багато банків, фірм і компаній є орендарями об'єктів нерухомості, які повністю або частково належать банкіру. Він не відмовляється від розкішних вишукувань – швейцарських годинників. У його автопарку – три автомобілі, є гідроцикл», - заявили активісти.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: