Ліна Костенко та Валерій Залужний отримали звання «Почесного громадянина Києва» (оновлено)

Ліна Костенко та Валерій Залужний отримали звання «Почесного громадянина Києва» (оновлено)
Київрада проголосувала за присвоєння Залужному та Костенко звання почесних киян
фото: kyivcity.gov.ua

Кличко вручив відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни

Ексголовнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і українська поетеса та письменниця Ліна Костенко отримали звання «Почесного громадянина міста Києва». Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішній сесії Київради. Про це повідомляють джерела «Главкома» та мер Києва Віталій Кличко.

Про це також йдеться у розпорядженні київського міського голови, що з'явилося 6 травня. Засідання почалося о 14:00.

Кличко наголосив, що вручив відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни.

«Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням «Почесний громадянин Києва» двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерія Залужного. Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості! Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України», – написав мер.

Як повідомлялося, зробили почесним громадянином столиці Залужного за заслуги у захисті суверенітету України та у відсічі російській збройної агресії під час оборони столиці. Також у проєкті рішення зазначається, що Залужний «користується загальною повагою та авторитетом у територіальної громади Києва».

Ліна Костенко та Валерій Залужний отримали звання «Почесного громадянина Києва» (оновлено) фото 1

Зокрема, ініціатива про присвоєння Залужному звання «Почесний громадянин Києва» належить очільникам кількох столичних ветеранських об'єднань, благодійних фондів та громадських організацій.

Почесний громадянин міста Києва – звання, встановлене з метою заохочення і стимулювання працівників підприємств, установ та організацій міста Києва, громадян України, іноземних громадян за визначні заслуги у розвитку економіки та соціальної сфери міста Києва, збагачення національної інтелектуальної і культурної спадщини, плідну громадську діяльність.

Зокрема, звання «Почесний громадянин Києва» отримала і письменниця Ліна Костенко. Коли у 2022 році почалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, Ліна Костенко з'явилась на публіці під час нагородження Орденом Почесного легіону Франції. Письменниця також розповіла, що не припиняла працювати, навіть коли під Києвом точилися бої.

Ліна Костенко – видатна українська письменниця та поетеса, лауреатка Шевченківської премії (1987 рік), Премії Антоновичів (1989 рік), кавалер Ордена Почесного легіону Франції (2022 рік), почесна професорка Києво-Могилянської академії, Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, почесна докторка Львівського національного університету ім. І. Франка, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Нагадаємо, мережу захопило відео Залужного з улюбленою співачкою.Як відомо, співачка Ірина Федишин вирушає у тур містами США та Канади. Перед цим вона завітала до Валерія Залужного, щоб ексголовнокомандувач залишив свій підпис на благодійних лотах, які Федишин розігруватиме серед глядачів під час виступів. Зокрема, Залужний підписав 25 українських прапорів, які Ірина продаватиме на підтримку ЗСУ.

Читайте також: День народження Ліни Костенко: цікаві факти та найпопулярніші вірші

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: