Київська облрада звільнила директора театру, який вимагав виплатити заборговану зарплату працівникам

Київська облрада звільнила директора театру, який вимагав виплатити заборговану зарплату працівникам
Протест працівників театру ім. Саксаганського біля будівлі Київської обласної ради
Фото: ICTV

Обласна влада обвинувачує В'ячеслава Ускова у шахрайстві

Київська обласна рада звільнила директора обласного театру імені Саксаганского В'ячеслава Ускова. Про це повідомляє «КиевVласть».

Відповідне рішення підтримали 43 членів колегіального органу столичного регіону. Депутати своїм рішенням також повернули працівникам театру заборгованість по зарплаті, повідомляє телеканал «Студія «1+1». Після голосування народний депутат України Сергій Каплін, який був присутнім під час засідання заявив про те, що незабаром буде ініційовано оскарження рішення в суді.

«Ми підемо в суд і будемо вимагати скасувати рішення про звільнення В'ячеслава Ускова. Коли суд прийме позитивне рішення, ми приведемо під стіни Київської облради ще більше людей», - прокоментував Каплін рішення обласної ради.

Колектив театру також негативно оцінив позицію депутатів столичної області. «Нас не влаштовує таке рішення Київської облради, ми маємо намір продовжувати безстрокову голодування», - повідомила керівник літературно-художнього відділення театру Тетяна Поліщук.

Протести працівників Київського обласного музично-драматичного театру ім. Саксаганського, який розташовується у місті Біла Церква, почалися 11 грудня. На площі біля Білоцерківської міськради відбувся мітинг на підтримку театру за участю акторів і технічних працівників. Люди скаржилися на тримісячне затримання виплати заробітної плати. Сума заборгованості - близько 7,5 мільйонів гривень. 14-го грудня працівники театру у Києві пікетували сесію обласної ради з вимогою не допустити звільнення директора театру В’ячеслава Ускова. Депутати облради закидали тепер вже колишньому керівникові театру неналежну фінансову звітність і обвинувачували у шахрайстві.

Читайте також інтерв’ю «Главкому» звільненого директора Київського обласного музично-драматичного театру ім. Саксаганського В’ячеслава Ускова: Актори обіцяють перекривати дороги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: