Карантин у Києві: на в’їздах у місто діють вісім блок-постів правоохоронців

Карантин у Києві: на в’їздах у місто діють вісім блок-постів правоохоронців
На постах чергують представники поліції та військовослужбовці Нацгвардії
Фото: Нацгвардія

Водіїв попереджають про відповідальність за недотримання умов карантину

Для контролю ситуації та недопущення поширення коронавірусної інфекції Covid-19 на в’їздах у Київ (на основних дорогах) діють 8 стаціонарних постів, до складу яких входять представники поліції та військовослужбовці Нацгвардії.

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії.

«Правоохоронці перевіряють дотримання кількісних обмежень пасажирських перевезень водіями та перевізниками та наявність необхідних документів. Основна мета заходів – роз’яснювальна. Водіїв попереджають про необхідні заходи безпеки, попереджають про наявність відповідальності за недотримання вимог. Це превентивні заходи, яку проводять особливо з тими суб’єктами, хто надає послуги пасажирських перевезень», - йдеться в повідомленні.

Всього на добу для виконання завдань на постах залучаються 80 гвардійців. Військовослужбовці та поліцейські забезпечені масками і дезінфікуючими засобами. Водії та пасажири ставляться з розумінням до незручностей. Грубих порушень, за словами правоохоронців, 19 березня не було.

Як повідомлялося, військовослужбовці Національної гвардії охороняють інфекційне відділення Олександрівської лікарні в Києві, в яке госпіталізують пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Нагадаєм, у четвер в Україні кількість померлих від коронавірусу Covid-19 збільшилася до трьох осіб. 

Станом на вечір 19 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, три з них - летальні.

19 березня у Києві зафіксований третій випадок захворювання на коронавірус. Це 50-річний киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію. Спочатку чоловік зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Але центр не повідомив про позитивний тест пацієнта ні Міністерство охорони здоров’я, ні Центр громадського здоров’я. Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій. Зараз пацієнт перебуває вдома.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: