Карантин і школа: столична влада перевіряє якість дистанційного навчання

Карантин і школа: столична влада перевіряє якість дистанційного навчання

Опитування допоможе вивчити питання щодо запровадження кращих механізмів дистанційного навчання

Із 31 березня до 6 квітня КНП «Освітня агенція міста Києва» проводить опитування, наскільки учні 5-11-х класів, їхні батьки та вчителі готові до переходу на дистанційну форму навчання.

Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Валентин Мондриївський.

«У реаліях протиепідемічних заходів та вимушеного перебування дітей удома, ми здобуваємо новий досвід в організації навчального процесу. Наразі перед нами стоїть завдання не зупинити навчання, а підтримувати знання школярів на належному рівні. А також обрати зручні та ефективні форми проведення онлайн занять», – зазначив він.

За його словами, опитування допоможе вивчити питання щодо запровадження кращих механізмів дистанційного навчання:

  • використання вчителями сервісів і платформ для здійснення дистанційного навчання;
  • контроль навчальних досягнень учнів;
  • характер труднощів і причини їхнього виникнення.

«Зокрема, ми з’ясовуємо проблеми зв’язку з учнями, підготовку та завантаження навчальних матеріалів, зручність використання сервісів. За цей час у нас є можливість дослідити, наскільки ефективна така форма навчання та чи може вона співіснувати на одному рівні з класичною», – наголосив Мондриївський.

Також окремим блоком будуть винесені питання щодо підвищення кваліфікації педагогів: напрями, ресурси, час, який учителі витрачають на самоосвіту. Відповіді на ці та інші питання розкриють особливості взаємодії вчителів із учнями під час карантину, а також вплив дистанційної форми навчання на самодисципліну і самоорганізацію школярів.

Батьки можуть заповнити анкету на офіційному сайті КНП «Освітня агенція міста Києва» за посиланням: https://monitoring.in.ua/questionnaire/464652087.

Як повідомлялося, телеканал «Київ» спільно з Департаментом освіти і науки столичної держадміністрації почав з 16 березня трансляцію відеоуроків, які в прямому ефірі проводять кращі вчителі столичних шкіл і ліцеїв.

Також пряму трансляцію та запис відеоуроків можна подивитися на Youtube каналі 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: