Генсек Ради Європи приїхала в Бородянку та Ірпінь (фото)

Генсек Ради Європи приїхала в Бородянку та Ірпінь (фото)
Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич 9 травня перебуває в Україні 
фото: t.me/kyivoda

Пейчинович-Бурич побачила жахливі наслідки російських обстрілів мирних міст і докази військових злочинів Росії

У понеділок, 9 травня, в Україну з робочим візитом прибула генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Вона відвідала Бородянку та Ірпінь, повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк.

В ході візиту в Київську область генсек Ради Європи подивилася зруйновані будинки та міст.

«Пейчинович-Бурич побачила жахливі наслідки російських обстрілів мирних міст і докази військових злочинів Росії», – йдеться в повідомленні.

Сама Марія Пейчинович-Бурич розповіла у Twitter про свій візит у супроводі заступниці глави МЗС Еміне Джапарової.

«З Еміне Джапаровою сьогодні вранці були у Бородянці та Ірпені. Я вражена безглуздими руйнуваннями, спричиненими російською агресією, але я вражена стійкістю українського народу. Ми у Раді Європи підтримуємо Україну», – зазначила Пейчинович-Бурич.

Джапарова опублікувала фото візиту, відзначивши загальну відповідальність покарати винних у масштабних звірствах російських військ на Київщині та в інших українських містах.

Нагадаємо, у неділю, 8 травня, у знищеному російськими військами Ірпені перебував канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо. Його супроводжували міністерка закордонних справ Мелані Жолі та віцепрем’єрка, міністерка фінансів Христя Фріланд. Після побаченого Трюдо був шокований руйнуваннями, яких завдали російські війська під час окупації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: