Експосадовець «Київводфонду» підозрюється в розтраті близько 0,5 млн грн

Експосадовець «Київводфонду» підозрюється в розтраті близько 0,5 млн грн
У липні були првоедені обшуки в приміщенні СВКП «Київводфонд»
Колаж: Київська міська прокуратура

Посадовець підписав накладні про отримання товарів для підприємства, але «Київводфонд» їх так і не отримав

Печерська окружна прокуратура Києва за оперативного супроводження Головного управління ДФС у Києві повідомила про підозру екскерівнику одного з відділів Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

У межах слідства у липні поточного року у приміщенні СВКП «Київводфонд» були проведені обшуки, за результатами яких правоохоронці вилучили первинну фінансово-господарську документацію щодо закупівель товарів та робіт з капітальних ремонтів бюветних комплексів та громадських вбиралень, розташованих на території Києва.

Встановлено, що підозрюваний, будучи службовою особою, підписав накладні, згідно з якими суб’єкт господарювання, який має ознаки фіктивності, нібито поставив товари для СВКП «Київводфонд».

Водночас вищевказаний суб’єкт господарювання жодних товарів для комунального підприємства не постачав, а підписи службових осіб товариства виявилися підробленими. Збитки становлять близько пів мільйона гривень.

Слідство триває. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України.

Нагадаємо, столичні правоохоронці з травня проводять обшуки на столичних комунальних підприємствах та в департаментах КМДА.

Після невеликої перерви обшуки поновилися 16 серпня.

З активізацією обшуків мер Києва Віталій Кличко заявив про системний, політично мотивований тиск на столичну владу та назвав це небезпечним прецедентом для всієї країни. Він переконаний, що обшуки спрямовані на дискредитацію столичної влади та його особисто.

Київ уклав меморандум з юридичною компанією щодо аналізу та юридично-правової оцінки корупційних звинувачень, висунутих на адресу влади міста останніми місяцями.

ДБР заявляє, що керівництво та службові особи структур КМДА з використанням влади та наданих їм повноважень налагодили стійкі корупційні схеми розкрадання бюджету міста Києва.

4 жовтня Голосіївська окружна прокуратура Києва спільно з Голосіївським управлінням поліції проводить обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства з утримання зелених насаджень Голосіївського району.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: