Е-квиток у дії: пенсіонери не хочуть прикладати Картку киянина до валідаторів

Е-квиток у дії: пенсіонери не хочуть прикладати Картку киянина до валідаторів
Валідатори для оплати проїзду встановлені у столичних автобусах та тролейбусах
Фото: Главком

«Київпастранс» не роз’яснив киянам заздалегідь про нові умови проїзду

Валідатори у комунальному транспорті вже працюють. Проте, електронні квитки вони ще не зчитують, а от інший експеримент у транспорті столиці тихо розпочався.

Другий день поспіль у салонах комунального транспорту столиці стоїть ґвалт, який зчиняють пенсіонери, коли кондуктори говорять їм прикласти Картку киянина до валідатора, повідомляє «Вечірній Київ».

Як пояснили кондуктори у тролейбусах №30, 18, 6 та 33, керівництво «Київпастрансу» провело інструктаж з ними й наполягло, аби саме кондуктори інформували й вимагали від пасажирів літнього віку, щоб ті прикладали картку до валідаторів. Це робиться для з’ясування обсягу пасажиропотоку на маршрутах.

«На першому рейсі тролейбусу №18 від площі Шевченка був повний салон людей похилого віку, - скаржиться кондуктор з цього тролейбусу. – Приклали до валідатора картку лише четверо. Це ми з’ясували по закінченні рейсу через систему обліку. А крику, ґвалту, прокльонів та матюків я наслухався на все життя. Стільки ненависті вихлюпнули громадяни, що в мене до вечора руки трусилися. Волали про грабунок (наче з їх картки гроші спишуть й доведеться платити з свого карману), про погану державу, місто й цілий світ, які намагаються їх задушити! Такого я ще не чув. І більша частина пенсіонерів їхала на роботу! Тобто це не злидні якісь».

Вочевидь, що треба було керівництву «Київпастранса» заздалегідь роз’яснити киянам про нові умови проїзду й облік пасажирів – володарів Картки киянина. Це можна було зробити й через оголошення у салонах транспорту, й через гучномовець водія, не кажучи вже про цивілізовані методи – оголошення у пресі, зазначили кондуктори. Треба було пояснити людям, що кошти з Картки пенсіонерам не списують.

Наразі у салонах столичного транспорту є тільки оголошення про те, де придбати е-квиток і де його придбати.

«Щодо введення Електронного квитка для всіх киян, в нас ще не було інструктажу. Мабуть, десь у лютому вже буде, тож купуйте електронні квитки, хоча ми ще будемо у салонах продавати паперові білети з QR-кодом», - терпляче пояснює пасажирам тролейбусу №30 кондуктор.

Читайте також матеріали «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: