До Києва прибув Троянський кінь із Туреччини

До Києва прибув Троянський кінь із Туреччини
Турецька експозиція на туристичній виставці у Києві
Фото: Вечірній Київ

У столиці відкрилася туристична виставка

Столичний Міжнародний виставковий центр відкрив двері 24-ї міжнародної виставки UITT-2018 «Україна – подорожі та туризм». Цього року на виставці зібралися туроператори понад 25 країн, поруч з якими свій туристичний потенціал показують українські міста.

Одним із найвидовищніших стендів із року в рік представлена Туреччина. У величезному павільйоні можна ознайомитися не лише з кожним регіоном країни, але й скуштувати смаколики національної кухні, яка обов’язково включає в себе частування турецькою кавою. Також тут демонструють унікальне мистецтво малювання по воді – ебру. 

«Майстри віками оберігають традиції ебру – від секретів техніки, унікальних орнаментів і до складу самої фарби. Тому не дивно, що в Україні таких художників можна полічити на пальцях», – розповіла київський ебрист Наталія Драгунова.

Крім цього, посеред турецького павільйону розмістився справжній Троянський кінь. А все тому, що 2018 рік у Туреччині оголошено Роком Трої. Дерев’яний красень швидко став головною селфі-локацією виставки.

Цього року приємно здивувала активність у вітчизняному павільйоні. Українські міста були нічим не гірші за своїх міжнародних гостей і навіть робили міні-шоу: Запорізька область влаштовувала барабанний концерт, Сумщина – хорові співи. Київська область була представлена стендом з екскурсіями до Чорнобильської зони. З кожним роком цей тур стає все популярнішим серед іноземців, тому цей бізнес стрімко розростається.

Зазначимо, що виставка UITT-2018 «Україна – подорожі та туризм» триватиме ще два дні (29 та 30 березня) у Міжнародному виставковому центрі. Вхід безкоштовний за умови попередньої реєстрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: