Блоки Бортницької очисної станції зношені на 80%

Блоки Бортницької очисної станції зношені на 80%
Японія виділила кредит на реконструкцію БСА

БС зараз знаходиться в процесі отримання «другого життя»

Столична Бортницька станція аерації (БСА), яка очищує всі стічні води не тільки Києва, але й прилеглих населених пунктів Київської області (понад 5 млн людей), потребує реконструкції.

Як повідомляє «Київводоканал», БСА - це найбільша очисна станція в Україні і одна з найбільших в Європі.

Три очисні блоки БСА були збудовані з 1960-х по 1980-ті роки, тому більшість споруд та обладнання критично зношені (загальний знос складає 80%).

БСА, на відміну від переважної більшості очисних споруд в Україні, зараз знаходиться в процесі отримання «другого життя». Кредит на реконструкцію БСА в розмірі 108 млрд єн надало Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA).

Зараз реконструкція БСА – це один з наймасштабніших інфраструктурних проектів в Україні, після якого якість очищених стоків буде контролюватися за 10-ма показниками та відповідати нормативам ЄС.

Проектом передбачено впровадження сучасних японських технологій обробки та утилізації осадів, а також вирішення проблеми неприємного запаху в районі роботи БСА.

Проте, термінової допомоги потребують очисні станції по всій Україні, а не тільки столична, зазначили у «Київводоканалі». В Україні близько тисячі каналізаційних очисних споруд і всі вони були збудовані 50-70 років тому. Ефективний строк експлуатації цих КОС – 50 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: