Радикали влаштували погром на столичному ринку, де побили пенсіонера

Радикали влаштували погром на столичному ринку, де побили пенсіонера
Демонтаж кіосків на ринку
Фото: hromadske.ua

Активісти підключились до конфлікту на столичному ринку

До кіоска біля станції метро «Лісова» у Києві, де 26 травня побили військового пенсіонера, прийшли представники праворадикальної організації «С14». Почалася сутичка з правоохоронцями. Про це інформує «Громадське».

За його даними, учасники «С14» почали громити кіоски, ламати ролети. Поліція застосувала газ, після чого чоловіки почали кидати камінням у бік правоохоронців.

Наразі невідомо, чи ті кіоски, які потрапили під розгром, насправді належать учасникам побиття пенсіонера.

Пізніше керівник «C14» Євген Карась заявив, що очолювана ним організація не має стосунку до подій на ринку. За його словами, представники «C14» прибули на місце подій, коли там все було уже «у розпалі».

«Активісти «С14» не громили ринок на Даринку де вчора кавказці побили літнього чоловіка. «С14» разом з ветеранськими організаціями трьох районів (Києва – ред.) мали збір на годину пізніше від організацій, які збиралися на 10-ту ранку. Наші активісти під’їхали пізніше, вже коли події були у розпалі близько 11:15», - пояснив він у Facebook.

Карась заявив, що не бачить сенсу розбирати і так зачинену торгову точку.

«Ми збиралися поговорити і присоромити охорону ринку, на очах якої відбулося безкарне побиття літнього чоловіка. Також з адміністрацією ринку. Але це все відбулося спонтанно з боку сотні різноманітних громадян, які зібралися вже зранку на ринку», - розкрив він мотиви прибуття на місце подій активістів «С14».

Карась також звинуватив редакцію «Громадського» у «лівацьких політичних спекуляціях», яка намагається «штучно прив'язати ... ім’я [«С14»] до усіх конфліктних ситуацій».

Після появи цього посту редакція «Громадського» визнала, що дала неточну інформацію і вибачилася.

Раніше сьогодні стало відомо, що на ринку біля станції метро «Лісова» демонтують вивіску кіоска, біля якого стався конфлікт 25 травня, коли продавець вдарив військового пенсіонера.

Нагадаємо, у Києві побили військового пенсіонера, який під час конфлікту невідомої жінки із продавцями ринку на метро Лісова заступився за останню.

Правоохоронці затримали чоловіка, який побив військового пенсіонера на ринку поблизу станції метро «Лісова».

Кримінальне провадження розслідується за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що затриманий – громадянин іншої держави, 1994 року народження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: