«Хто не паше, той москаль». У центрі Києва з'явилася скандальна реклама

«Хто не паше, той москаль». У центрі Києва з'явилася скандальна реклама
Вочевидь, саме про людей, які наразі не мають роботи, йде мова на рекламному білборді
фото: УНН

В Україні 319 800 офіційно зареєстрованих безробітних

У центральній частині столиці вже понад два тижні стоїть білборд із надписом «Хто не паше, той москаль». Замовником реклами, згідно з написом, виступає Міністерство економіки України, передає «УНН».

Як відомо, більшість українців через події в країні втратили роботу. Зокрема, наразі кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні сягнула 319 800 тисяч осіб. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Важливо розуміти, що багато наших громадян, які втратили роботу і дім, просто виїхали за кордон чи не йдуть реєструватися», – зазначив Железняк.

Також зменшилась кількість вакансій у центрі зайнятості – наразі це 22,7 вакансії на тисячу людей, що втричі менше (33,2%) від показника рік тому і навіть менше, ніж у березні цього року (53,2 вакансії).

Експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський зазначив, що в Україні безробіття може стати темою номер один.

«Відповідно до оцінок Міжнародної організації праці, Україна втратила понад 5 млн робочих місць, от можна додати до того рівня безробіття, який був перед війною, ще 5 млн людей, які не мають зараз роботи через війну. З часом це стане проблемою номер один», – наголосив він.

Відомо, що у Києві до війни було 4-5 осіб на одне робоче місце, а зараз – 15-20.

Раніше повідомлялося, що усім внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та людям на територіях активних бойових дій статус безробітного буде надаватися з першого дня реєстрації в центрі зайнятості та призначатиметься допомога по безробіттю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: