Збільшення відпусток та дистанційна робота. Милованов розповів про трудову реформу

Збільшення відпусток та дистанційна робота. Милованов розповів про трудову реформу

Українським робітникам хочуть збільшити терміни відпустки за свій рахунок від 15 днів до 30

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в Україні Тимофій Милованов розповів, якою бачить трудову реформу в Україні, зокрема, торкнувшись питань збільшення термінів відпустки за свій рахунок, паперового трудового договору та іншого. Про це він повідомив в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«Багато що з того, що сьогодні є (гнучкий робочий графік, віддалена робота і робота з дому - ред.), насправді включає в себе дистанційну роботу та інше, але це не є дозволеним. І це завжди привід для певних штрафів від органів. Тому частина реформи полягає в тому, щоб те, що відбувається де-факто, було закріплено на рівні нормативних документів», - сказав Милованов.

За його словами, суть детінізації ринку праці полягає в тому, що можна не ховатися. Також він розповів, що українським робітникам хочуть збільшити терміни відпустки за свій рахунок від 15 днів до 30. «Люди мають на це право, і ходять в подібні відпустки по необхідності», - додав він.

На запитання, як уряд буде стежити за тим, щоб не звільняли людей з інвалідністю, вагітних жінок, пенсіонерів і осіб в декретній відпустці, міністр відповів: «Як сьогодні відбувається звільнення таких людей, насправді, вони є захищеними за українським законодавством, але відбуваються маніпуляції через реформування, реорганізацію або зміну юридичної особи. Ми чітко пропишемо, щоб це було складніше робити, а в ідеалі неможливо».

За його словами, відповідні норми будуть затверджені, і роботодавець не зможе звільняти таких працівників. Окрім того, міністр зазначив про важливість паперового трудового договору, адже усний договір не захищає людину.

«Ми говоримо про письмовий трудовий договір. Він може бути в електронному вигляді, це може бути e-mail, але писемність важлива в тому, щоб не було усної форми», - зазначив Милованов.

Тому, за словами міністра, такий трудовий договір, з описом усіх деталей роботи має стати обов'язковим.

До слова, сьогодні на засіданні Верховної Ради у п'ятницю пройде година запитань до уряду, на якій має виступити з доповіддю міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Раніше керівник «Укрпошти» порадив міністру економіки «нафіг» скасувати Трудовий кодекс.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: