Відтепер держава контролюватиме постачання газу споживачам: висновок суду

Відтепер держава контролюватиме постачання газу споживачам: висновок суду
фото з відкритих джерел

Багаторічна діяльність облгазів, наполягають слідчі, завдала державі збитків на суму 1,488 млрд грн.

Печерський суд Києва передав в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, 26 регіональних операторів газорозподільчих систем. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління АРМА арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем за клопотанням Державного бюро розслідувань.

«Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Як раніше повідомлялось, оператори ГРМ в судах всіх інстанцій вже неодноразово довели, що договори на користування мережами є правочинними, а самі компанії не мали вносити плату за газорозподільні мережі, адже такі кошти на були передбачені в тарифі на розподіл газу, який затверджує НКРЕКП. П’ять аналогічних справ, в яких заступник Генерального прокурора намагався стягнути начебто завдані збитки з Операторів ГРМ в 2018 році були програні. Всі справи пройшли перевірку Верховним Судом і Генеральній прокуратурі було відмовлено в задоволені клопотань.

Попри це у червні минулого року Державне бюро розслідувань заявило, що викрило масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості газорозподільних систем у користування приватним операторам. Багаторічна протиправна діяльність, наполягають слідчі, начебто завдала державі збитків на суму 1,488 млрд грн.

Судячи з усього, оператори газорозподілу будуть знову оскаржувати усі претензії.

Операторів газорозподільних мереж або так званих облгазів в Україні налічується понад 40.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: